Friday, September 11, 2009

Strawberry paste.






























































500 gr strawberry (weight before puree)

2 tablespoon lemon juice

3 cups sugar, divided

2 pounches liquid pectin


Line a 8x8-inch pan with parchment paper and set aside.

Place the strawberry puree in a heavy saucepan and add the lemon juice.

Stir in 1 cup saugar and bring the mixture to a boil over medium heat and cook until its temperature register 113F, stirring constantly.

Add the remaining 2 cups sugar and the pectin to the pot and slowly bring the mixture to 200F, still over medium high heat while stirring constantly.

Turn the heat down a bit and keep the mixture at 200F for 2 to 3 minutes.

Turn the heat back up and slowly bring the mixture to 223F.

Keep it there for an additional 2-3 minutes (turn the heat down if necessary to do so).

Remove from the heat and immediately pour the mixture into your pan lined with parchment paper.

Let set for a couple of hours.

Cut shapes with a sharp knife and roll the pieces of pate de fruit in sugar.

Refrigerate if not eating all of them at once.







3 comments:

  1. เรื่องใส่รูป แอ๊ดเอ็มดาวน่ะ apinya@live.nl

    ReplyDelete
  2. อ้อ ตา ต้องปรับเปลี่ยนขนาดรูปแบบหน้าจอด้วยจ้า ลองหารูปแบบที่พื้นที่กว้างๆหน่อย รูปจะได้ไม่ตกขอบ หรือ รูปแบบอิสระที่กำหนดขนาดของหน้าจอด้วยจ้า ส่วนรูปก็เอา ตอนแอ๊ดรูป ให้ลิงค์มาจากโฮส ที่ไว้ใจได้ว่าไม่มีวันล่ม
    เช่น รูปจาก flickr หรือรูปจาก yahoo หรือ google หรือ MSN ไม่แนะนำให้โหลดมาจาก บล็อคก๊องแกงค์ ช้าก็ช้า แล้ววันดีคืนดี โดนยึดหายไปสะงั้น

    ReplyDelete
  3. แวะมาเยี่ยมค่ะ เพิ่งรู้ว่าพี่ตามีบ้านที่บล๊อกเกอร์ด้วย

    ReplyDelete